De virtuele rondleiding leidt ons rond in een stil Kunstmuseum. De tentoonstelling Breitner vs Israels ligt er verlaten bij. De lockdown houdt op dat moment bezoekers thuis.

Curator Frouke van Dijke neemt ons enthousiast mee in het verhaal: een artistieke bokswedstrijd aan het einde van de 19e eeuw. Met haar Iphone toont ze werken van beide schilders, die vrienden én rivalen zijn.

ARTISTIEKE BOKSWEDSTRIJD

Ze blijken zich steeds aan elkaar te spiegelen. Eerst staat de jonge Israels voor, door zijn grote tekentalent en verfijnde stijl. Later verbijt hij zich hoe Breitner zich heeft ontwikkeld tot voorloper en expert van volkse taferelen.

Steeds dagen ze elkaar uit om andere onderwerpen te proberen en nieuwe technieken eigen te maken.Op een bepaald moment gaat de strijd gelijk op. Het is niet meer te verdragen. Een ruzie verbreekt het contact.

Pas jaren later, wanneer beide beschikken over een eigen stijl, een eigen niche én erkenning van collega’s, bloeit de collegiale vriendschap weer op.

EXPERIMENT

Elkaar uitdagen. Jezelf opnieuw uitvinden. Het experiment opzoeken. Dat is ook wat ons te doen staat in deze tijden, in dit nieuwe spannende seizoen.  Andere onderwerpen uitproberen. Een doorbraak creëren en ander publiek bereiken.

Nieuwe (digitale) technieken eigen maken en onderzoeken wat dat brengt. Andere plekken veroveren om vaste fans en trouw publiek eindelijk weer te ontvangen.

Uitproberen hoe dit andere verdiensten oplevert. Ervaren wat de andere manier van werken is, die nodig is. Mensen ontmoeten die je hierbij kunnen helpen.

RISICO’S

Daar hoort soms ploeteren bij. Tegenvallende resultaten. Het kost tijd, geld en menskracht en je weet niet wat er uit komt.

Gelukkig zijn er bewezen methodes die hierbij helpen. Heldere stappenplannen en beproefde middelen die ervoor zorgen dat je dit proces slim inricht. Zodat je je doel bereikt. Ervan leert en verder kan ontwikkelen.

Daarover gaat het online webinar Slim Experimenteren. Hierin laat ik je zien welke stappen leiden tot een succesvolle innovatie.  Wat een experiment een goed experiment maakt en hoe je dit concreet organiseert. Praktisch, energiek en interactief: je kunt al je vragen stellen.

Als je wilt weten wanneer het eerstvolgende webinar plaatsvindt, kijk dan hier.

Webinar Slim Experimenteren

Leer van deze stappen en voorbeelden

Anne-Marie webinar