CultuurOntwerp draagt bij aan bloeiende en toekomstbestendige culturele organisaties: organisaties en professionals die gaan voor waardecreatie en daartoe steeds in ontwikkeling zijn.

Aan de basis van alle innovatie- en strategieprogramma’s, projecten en workshops ligt onze unieke ontwerp aanpak. Die nemen we mee, passen we toe en dragen we over in verschillende rollen.

Dit is hoe we werken

We zijn ontwerpdenkers en doeners. We zetten de gebruiker altijd centraal – degene voor wie we de oplossing, het product of de activiteit ontwikkelen.

Co-creatie is de kern van onze aanpak: we werken in multidisciplinaire teams met medewerkers uit de organisatie en betrekken gebruikers en andere belanghebbenden.

We benutten de aanwezige creativiteit van werkenden in culturele organisaties en zetten praktische en creatieve werkvormen in.

We ontwikkelen iteratief: ideeën worden in verschillende rondes getoetst en aangepast. Zo creëren we concrete resultaten waar behoefte aan is en die de organisatie direct in de praktijk kan brengen.

Dit vinden we belangrijk

Ons hart klopt voor kunst en cultuur. We zetten onze talenten en ervaringen graag in voor een bloeiende culturele sector waarin ook de werkenden in de sector zich kunnen ontwikkelen.

We zijn mensgericht. We willen van betekenis zijn voor de mensen met wie we werken en voor wie we werken.

We zijn nieuwsgierig, willen uitproberen en leren: we zijn continu in ontwikkeling.

Vertrouwen is de sleutel in de samenwerking. We houden van openheid en transparantie. Daar is lef voor nodig, en dat hebben we!

Dit doen we graag

We inspireren, wakkeren vonken aan, creëren betrokkenheid en brengen energie die in de hele organisatie voelbaar is.   

We houden van reflecteren op het werk, het inzicht dat daaruit ontstaat en de lessen die je direct mee kunt nemen naar de dagelijkse praktijk.

Co-creatie is onze tweede natuur. We vinden niets leuker dan samen iets bedenken, ontwikkelen en ‘heen en weren’.

We ontwikkelen kennis die ontstaat uit het dagelijkse samenwerken met culturele organisaties. Die kennis delen we op allerlei manieren met professionals en organisaties die willen leren.

WIE ZIJN WE?

 • Anne-Marie Kremer
  Anne-Marie Kremer is het kloppend hart van CultuurOntwerp. Ze kent de vraagstukken van de culturele sector en verbindt de uitdagingen van organisaties met de passie en ontwikkeling van werkenden. Ze heeft een voorliefde voor het ontwerpen van slimme aanpakken en praktische programma’s en begeleidt met veel enthousiasme teams bij de uitvoering ervan. Anne-Marie deelt haar kennis en ervaring in webinars, online programma’s en diverse publicaties. Daarnaast wordt ze vaak gevraagd als (online) gespreksleider en moderator.

  Anne-Marie Kremer

  Kloppend hart

 • Esther Braam
  Esther Braam is expert op het gebied van online zichtbaarheid. Met haar kennis draagt ze bij aan de marketingplanningen en -strategieën van CultuurOntwerp en zorgt ze voor de praktische uitvoering ervan. Esther beheert de mailing, de website, de blogs en de social media kanalen.

  Esther Braam

  Online expert

 • Jonas Piet
  Jonas Piet heeft zich sinds zijn opleiding Industrieel Ontwerp aan de TU Delft ontwikkeld tot designconsultant. Hij heeft veel ervaring in het werken met sociaal-maatschappelijke organisaties en heeft CultuurOntwerp vanaf de start mee vormgegeven. Jonas vertaalt de aanpak van CultuurOntwerp in ontwerptrajecten en is een levendige en creatieve werksessiebegeleider.

  Jonas Piet

  Klankbord

Mare de Groot - methode van echte co-creatie ontwikkeld

CultuurOntwerp heeft een methode van echte co-creatie ontwikkeld. Het is een fijne methodiek die houvast geeft. Het stappenplan helpt, het schetst een kader. Dat is belangrijk als je iets nieuws gaat doen, want dan is het nog lastig om mensen mee te nemen in het proces.

Mare de Grootdirecteur StudentenzakenZuyd Hogeschool

CultuurOntwerp levert een andere manier

CultuurOntwerp levert een andere manier van werken aan. Ze draaien het om en denken vanuit het product. Dat was interessant! Nu gingen we anderen bevragen en interviewen en hoorden we wat we anders niet horen.

David GriethuysenZakelijk leiderHet Houten Huis

Jan Baanstra - Anne-Marie stuurt heel organisch

Anne-Marie stuurt heel organisch. Anne-Marie vraagt door, denkt mee, reikt kennis aan. Wij bleven eigenaar van onze ideeën en daardoor is de uitkomst ook van ons. Daardoor ga je er ook sterk voor om het te realiseren.

Jan Baanstra Zakelijk leider Dansgezelschap De Stilte