CultuurOntwerp brengt vernieuwing tot stand die een blijvende impact heeft. Aan de basis van alle innovatie- en strategieprogramma’s, projecten en workshops ligt onze unieke werkwijze. Die nemen we mee, passen we toe en dragen we over in verschillende rollen: we zijn coach, procesbegeleider en sparringpartner.

Dit is hoe we werken

We zijn ontwerpdenkers en doeners. We zetten de gebruiker altijd centraal – degene voor wie we de oplossing, het product of de activiteit ontwikkelen.
Co-creatie is de kern van onze aanpak: we werken in multidisciplinaire teams met medewerkers uit de organisatie en betrekken gebruikers en andere belanghebbenden.
We benutten de aanwezige creativiteit van werkenden in culturele organisaties en zetten praktische en creatieve werkvormen in.
We ontwikkelen iteratief: ideeën worden in verschillende rondes getoetst en aangepast. Zo creëren we concrete resultaten waar behoefte aan is en die de organisatie direct in de praktijk kan brengen.
Zet de gebruiker centraal
Samen ontwikkel je beter: co-creatie

Dit vinden we belangrijk

Ons hart klopt voor kunst en cultuur. We zetten onze talenten en ervaringen graag in voor een bloeiende culturele sector waarin ook de werkenden in de sector zich kunnen ontwikkelen.
We zijn mensgericht. We willen van betekenis zijn voor de mensen met wie we werken en voor wie we werken.
We zijn nieuwsgierig, willen uitproberen en leren: we zijn continu in ontwikkeling.
Vertrouwen is de sleutel in de samenwerking. We houden van openheid en transparantie. Daar is lef voor nodig, en dat hebben we!

Dit doen we graag

We inspireren, starten vernieuwing, wakkeren vonken aan, creëren betrokkenheid en brengen energie die in de hele organisatie voelbaar is.   
We kunnen goed analyseren en structureren. We houden van reflecteren en conceptueel meedenken. We nemen daarbij onze jarenlange ervaring en kennis mee.
Co-creatie is onze tweede natuur. We vinden niets leuker dan samen iets bedenken, ontwikkelen en ‘heen en weren’.
We verbinden mensen en organisaties die de urgentie voelen om te vernieuwen en die van elkaar willen leren. We ontwikkelen praktische kennis. We vertalen theorie naar de praktijk, visie naar de vloer en vice versa.
Iets verzinnen, uitzoeken of het werkt en aanpassen, dat is iteratief werken
Mare de Groot - co-creatie stappenplan

CultuurOntwerp heeft een methode van echte co-creatie ontwikkeld. Het is een fijne methodiek die houvast geeft. Het stappenplan helpt, het schetst een kader. Dat is belangrijk als je iets nieuws gaat doen, want dan is het nog lastig om mensen mee te nemen in het proces.

Mare de Groot directeur Studentenzaken - Zuyd Hogeschool

David Griethuysen-bevragen

CultuurOntwerp levert een andere manier van werken aan. Ze draaien het om en denken vanuit het product. Dat was interessant! Nu gingen we anderen bevragen en interviewen en hoorden we wat we anders niet horen.

David Griethuysen Zakelijk leider - Het Houten Huis

Jan Baanstra-eigenaar ideeen

Anne-Marie stuurt heel organisch. Anne-Marie vraagt door, denkt mee, reikt kennis aan. Wij bleven eigenaar van onze ideeën en daardoor is de uitkomst ook van ons. Daardoor ga je er ook sterk voor om het te realiseren.

Jan Baanstra Zakelijk leider - Dansgroep De Stilte