CultuurOntwerp draagt bij aan bloeiende en toekomstbestendige culturele organisaties: organisaties en professionals die gaan voor waardecreatie en daartoe steeds in ontwikkeling zijn.
Aan de basis van alle innovatie- en strategieprogramma’s, projecten en workshops ligt onze unieke ontwerp aanpak. Die nemen we mee, passen we toe en dragen we over in verschillende rollen.

Dit is hoe we werken

We zijn ontwerpdenkers en doeners. We zetten de gebruiker altijd centraal – degene voor wie we de oplossing, het product of de activiteit ontwikkelen.
Co-creatie is de kern van onze aanpak: we werken in multidisciplinaire teams met medewerkers uit de organisatie en betrekken gebruikers en andere belanghebbenden.
We benutten de aanwezige creativiteit van werkenden in culturele organisaties en zetten praktische en creatieve werkvormen in.
We ontwikkelen iteratief: ideeën worden in verschillende rondes getoetst en aangepast. Zo creëren we concrete resultaten waar behoefte aan is en die de organisatie direct in de praktijk kan brengen.
Zet de gebruiker centraal
Samen ontwikkel je beter: co-creatie

Dit vinden we belangrijk

Ons hart klopt voor kunst en cultuur. We zetten onze talenten en ervaringen graag in voor een bloeiende culturele sector waarin ook de werkenden in de sector zich kunnen ontwikkelen.
We zijn mensgericht. We willen van betekenis zijn voor de mensen met wie we werken en voor wie we werken.
We zijn nieuwsgierig, willen uitproberen en leren: we zijn continu in ontwikkeling.
Vertrouwen is de sleutel in de samenwerking. We houden van openheid en transparantie. Daar is lef voor nodig, en dat hebben we!

Dit doen we graag

We inspireren, wakkeren vonken aan, creëren betrokkenheid en brengen energie die in de hele organisatie voelbaar is.   
We houden van reflecteren op het werk, het inzicht dat daaruit ontstaat en de lessen die je direct mee kunt nemen naar de dagelijkse praktijk.
Co-creatie is onze tweede natuur. We vinden niets leuker dan samen iets bedenken, ontwikkelen en ‘heen en weren’.
We ontwikkelen kennis die ontstaat uit het dagelijkse samenwerken met culturele organisaties. Die kennis delen we op allerlei manieren met professionals en organisaties die willen leren.
Iets verzinnen, uitzoeken of het werkt en aanpassen, dat is iteratief werken

WIE ZIJN WE?

Anne-Marie Kremer
Anne-Marie Kremer is het kloppend hart van CultuurOntwerp. Ze verbindt beleid met praktijk en visie met de vloer. Vol kennis van zaken en humor duikt ze in elk vraagstuk. Met meer dan twintig jaar podiumkunstenervaring ontwikkelde ze een eigen aanpak voor innovatie en strategie ontwikkeling. Ze ontwerpt programma’s en producten, coacht teams, geeft workshops en deelt haar kennis in diverse publicaties.

Anne-Marie Kremer

Directeur

Esther Braam
Esther Braam is expert op het gebied van online zichtbaarheid. Met haar kennis draagt ze bij aan de marketingplanningen en -strategieën van CultuurOntwerp en zorgt ze voor de praktische uitvoering ervan. Esther beheert de mailing, de website, de blogs en de social media kanalen.

Esther Braam

virtueel professional

Jonas Piet
Jonas Piet heeft zich sinds zijn opleiding Industrieel Ontwerp aan de TU Delft ontwikkeld tot designconsultant. Hij heeft veel ervaring in het werken met sociaal-maatschappelijke organisaties en heeft CultuurOntwerp vanaf de start mee vormgegeven. Jonas vertaalt de aanpak van CultuurOntwerp in ontwerptrajecten en is een levendige en creatieve werksessiebegeleider.

Jonas Piet

Design consultant

Mare de Groot - co-creatie stappenplan

CultuurOntwerp heeft een methode van echte co-creatie ontwikkeld. Het is een fijne methodiek die houvast geeft. Het stappenplan helpt, het schetst een kader. Dat is belangrijk als je iets nieuws gaat doen, want dan is het nog lastig om mensen mee te nemen in het proces.

Mare de Groot directeur Studentenzaken - Zuyd Hogeschool

David Griethuysen-bevragen

CultuurOntwerp levert een andere manier van werken aan. Ze draaien het om en denken vanuit het product. Dat was interessant! Nu gingen we anderen bevragen en interviewen en hoorden we wat we anders niet horen.

David Griethuysen Zakelijk leider - Het Houten Huis

Jan Baanstra-eigenaar ideeen

Anne-Marie stuurt heel organisch. Anne-Marie vraagt door, denkt mee, reikt kennis aan. Wij bleven eigenaar van onze ideeën en daardoor is de uitkomst ook van ons. Daardoor ga je er ook sterk voor om het te realiseren.

Jan Baanstra Zakelijk leider - Dansgroep De Stilte