Leer een visie en strategie te ontwikkelen

Meer inzicht in het proces van visie en strategie ontwikkeling en in jouw eigen rol, zodat je dit beter kunt begeleiden. Ontdek hier je dat leert in dit online programma.

VISIE

Een helder verhaal wie je bent als organisatie en waar je naartoe wilt, geeft houvast voor iedereen in de organisatie. Het helpt bij het maken van keuzes in de dagelijkse drukte en de constante stroom van nieuwe ideeën. Het is een herkenbaar verhaal voor publiek en belanghebbenden en is de basis voor alle externe communicatie en meerjarenplannen.

Jij wilt zo’n verhaal ontwikkelen voor jouw werk of organisatie. Je wilt het voortouw nemen maar ook collega’s en anderen betrekken. Leer hoe je een strategietraject slim aanpakt en leiding geeft aan zo’n proces!

ONLINE PROGRAMMA

Het online programma Zicht op de Toekomst begeleidt je stapsgewijs bij het ontwikkelen van een heldere visie en krachtige strategie die samen het verhaal van jouw organisatie vormen. Het programma geeft je inzicht en concrete handvatten in hoe je collega’s en medewerkers hierbij betrekt.

  • Leer hoe je ontwikkelingen in de omgeving in kaart breng
  • Verdiep je inzicht in wat je goed kan en waar kansen liggen
  • Scherp aan wat belangrijk is en waar je ambitie ligt
  • Creëer een visie die energie geeft en waar je anderen makkelijk in kunt meenemen
  • Leer deze te vertalen naar een samenhangende strategie
  • Krijg inzicht in wat er nodig is voor de realisatie

VOOR WIE

Het programma is voor iedereen die zijn of haar organisatie beter wil begeleiden in de ontwikkeling van een visie en strategie. Voor leidinggevenden in grotere organisaties en voor makers, zakelijk leiders of artistiek leiders in kleinere organisaties.

Je volgt het programma aan de hand van een heldere leerroute die bestaat uit modules. De modules zijn rijk gevuld met video’s, teksten, beeldmateriaal, opdrachten, toetsen, verdiepende documentatie en vele praktische downloads.

OPBOUW PROGRAMMA

Module 1 Visie en veranderingen
Verdiep je inzicht in het belang van het creëren van een visie.

Module 2 Zo is het nu
Breng de ontwikkelingen binnen en buiten jouw organisatie in kaart.

Module 3 De reden van bestaan
Formuleer de drijfveren van jullie organisatie en welke waarde je creëert

Module 4 Waar ben je goed in?
Beschrijf de kwaliteiten van de organisatie en test ze bij stakeholders.

Module 5 Waar sta je voor?
Krijg inzicht in de waarden die jij en je collega’s belangrijk vinden.

Module 6 Een gedeelde ambitie
Creëer een uitdagend doel voor de toekomst.

Module 7 De realisatie
Zet de lijnen uit om de ambitie te bereiken en vertaal deze naar concrete acties.

Module 8 Het Verhaal
Breng alles samen in een bondig verhaal en aansprekende visualisatie.

HOE WERKT HET?

Zicht op de Toekomst is er in de BASIS variant verkrijgbaar voor 495 euro excl. BTW. Het programma volg je in je eigen tempo. Je kunt op elk moment starten.

Zicht op de Toekomst - Jacko Brinkman

"Zicht op de Toekomst is ideaal als je organisatie nog niet zo’n sterke visie heeft. Of als je een nieuwe weg wil inslaan. Als je zelf nieuw bent als hoofd van de organisatie. Of als je een meerjarenprogramma moet samenstellen. Ik zou het eigenlijk iedereen aanraden!"

Jacko BrinkmanZakelijk leider Kunstvereniging Diepenheim

Zicht op de Toekomst - Rianne Meboer

Het is een heel rijk programma met veel voorbeelden van culturele organisaties en praktische tips. Had ik dit maar eerder gehad!

Rianne MeboerTheatermaker, regisseur en cultureel ondernemer

PRAKTISCHE GEGEVENS

Er zijn meerdere manieren om cofinanciering te krijgen voor de kosten van dit scholingsprogramma. We delen ze graag met je.

Je ontvangt een factuur voor je deelname. Na ontvangst van de betaling, krijg je meteen de login van de academie en kun je starten!

Wil je alvast zien hoe de online academie eruit ziet en hoe het programma werkt?

Bekijk dan deze korte rondleiding!

Frank Heijman-  Heerlijk als houvast en als maatje....

Heerlijk als houvast en als maatje: zowel het programma als de begeleiding door Anne-Marie. Soms voel je je best alleen binnen een organisatie. Hier word je bij de hand genomen en heb je een sparringpartner.

Frank HeijmanProgrammeurTheaters Diligentia & PePijn

Zicht op de Toekomst - Anne Doeksen

"Met dit programma heb je een goede routekaart in handen om je eigen Noorden te vinden, je eigen toekomst. Het is praktisch en haalbaar stappenplan. Super toegankelijk. Zo toegankelijk dat je zelfs kan denken “Is dit het nou?”. Maar de kunst zit hem in het echt gaan doen, destilleren, rangschikken en verwoorden. En dat is best een uitdaging. Heel fijn om daar begeleiding bij te hebben. En van anderen te horen, die soms vergelijkbare vragen hebben."

Anne Doeksencultuurscout en social ondernemer