Hoe wordt een crisis een bron van ontwikkeling?
In ons leven en in ons werk komt er veel op ons af. Soms heeft het de vorm van een onontkoombare crisis. Soms is het meer een gevoel van onbehagen, een knagend gevoel dat je iets wilt veranderen. In je werk of privé.
Ook in onze organisaties worden we geconfronteerd met crises en ingrijpende gebeurtenissen. We moeten steeds bedenken wat dit betekent en dit vertalen naar strategieën en acties.
Dat vereist een continu reageren, meebewegen of juist voor zijn. Daarvoor is het nodig om nieuwsgierig te zijn, te onderzoeken en te leren. Om je steeds te blijven ontwikkelen en vernieuwen.
VAN CRISIS NAAR CREATIE
De afgelopen jaren ondervond Anne-Marie een persoonlijke crisis. Ze werd ernstig ziek en er volgde een lang en complex herstelproces.
Een confronterend proces dat vele fasen kende. Hoe ga je ermee om als je gedwongen bent stil te staan? Wat doe je met emoties als boosheid en weerstand? Hoe lukt het om open te staan en te leren? En wat levert dat dan op?
Het webinar Van crisis naar creatie doet verslag van dit onderzoek. Door het proces in drie afzonderlijke fasen in te delen is het een resultaat een inzichtelijk verhaal. Herkenbaar en inspirerend voor iedereen die een ingrijpende gebeurtenis of verandering meemaakt. Privé en in het werk.
Door het webinar
- Voel je je gesterkt in wat jij persoonlijk meemaakt
- Krijg je inspiratie hoe jij ermee om kunt gaan
- Lukt het om de inzichten te vertalen naar je eigen situatie
- Kom je dichterbij wat de crisis voor jou kan betekenen
- Werk je aan veerkracht en vermogen om met veranderingen en onzekerheid om te gaan
- Zie je overeenkomsten met veranderingsprocessen in jouw organisatie
- Krijg je inzicht wat dit vraagt van jouw (zelf)leiderschap
Praktische gegevens
Dit webinar is begin 2023 gegeven door Anne-Marie Kremer.
Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt de link naar de opname van het webinar.
Vraag hier de opname aan!
Dit is wat eerdere deelnemers vertelden over het webinar Van crisis naar Creatie:
“Ik was erg geraakt door de persoonlijke intro van je verhaal. Een pijnlijke periode maar die je ook heel veel inzicht heeft gegeven. Met zo’n persoonlijk verhaal raak je gelijk de harten van ons luisteraars. Ik stel me dan onmiddellijk open en dat is zo fijn!
De crisis zien als bron van ontwikkeling en als startpunt van iets nieuws. Daar werd ik erg blij van. Kies je voor een reactie of voor creatie is nog lang blijven nazingen in m’n hoofd. Dat een crisis juist een verlangen is naar het anders willen. Dat geeft juist energie en doet leven ivp overleven. En de vraag: wat wil je achterlaten? Wat is uiteindelijk je legacy? Dat is een moedige en uitdagende vraag!
Heel veel dank voor deze inspirerende ochtend!”
“Ik vond het erg waardevol. Op een prettige en toegankelijke manier beschrijf je het proces; zonder dat het zweverig is. Jouw taalgebruik is helder en voorbeelden zijn erg aansprekend. Het geeft op een droge manier aan hoe een crisis (of een andersoortige verandering) plaatsvindt.
Niet alleen persoonlijk spreekt het aan. Ook voor organisaties zitten er elementen in die goed te gebruiken zijn. M.a.w.: erg sterk!”
“Bedankt voor het delen van je persoonlijke verhaal. Je hebt het weten te vertalen naar een inzichtelijk proces van een (universele) crisis.
De stappen die je omschrijft zijn heel helder en herkenbaar. Het geeft mij het gevoel dat ik niet de enige ben in de worsteling die het proces kan zijn en ik voel mij daarin gesteund, dat is heel fijn. Het beeld van het kikkervisje is mij bijgebleven en voor mij zijn dit soort beelden helpend in het verhaal.
Verder denk ik dat je webinar relevant is voor de maatschappij, dat we nog iets te leren hebben op het gebied van omgaan met ziekte/rouw/crisis. Bijvoorbeeld het gedwongen vertragen in een tijd waarin alles zo efficiënt mogelijk is ingedeeld en zekerheden (even) los gelaten dienen te worden.“
“Ik heb net je webinar beluisterd, wat deed je dat goed zeg. Wat heftig wat je hebt meegemaakt trouwens. Dat wist ik niet. En wat krachtig wat je daaruit geleerd hebt, hoe je dat hebt kunnen omvormen naar deze webinar. Ik herkende ook veel, wat je in je presentatie besprak. Erg fijn en geeft steun. Dus, dankjewel voor je verhaal 🙂 “
Over het webinar Slim Experimenteren zeiden deelnemers:
“In iets meer dan een uur kreeg Anne-Marie Kremer het voor elkaar om een groep makers in de culturele sector op het puntje van de stoelen te krijgen en te houden. Door ons werkveld van een ongebruikelijke hoek aan te vliegen en ook door inspirerende alternatieven voor te stellen, begonnen bij mij als deelnemer nog tijdens het webinar leuke ideeën op te borrelen!”
“De webinar Slim Experimenteren heb ik als zeer waardevol ervaren. Er is een fijne interactie met de andere deelnemers. Het webinar is goed opzichzelfstaand te volgen, maar maakt ook nieuwsgierig naar vervolgtrainingen.”
“Het webinar was makkelijk te volgen gaf mij in een uur de mogelijkheid om te reflecteren op een innoverend project waar ik momenteel mee bezig ben. Daarnaast leverde de basis van het ontwerpdenken een aantal concrete stappen en vragen op die ik direct terug kon gebruiken in het project.”
“Het webinar Slim Experimenteren zet onmiddellijk allerlei luikjes in je hoofd open. Gedurende het webinar kan je vragen stellen, zodat je het ook aan je eigen praktijk kan toetsen. Ik vond het leerzaam, het is fijn om inzicht te hebben in een specifieke methode die je zelf in kan zetten. Het webinar was voor mij aanleiding om de basiscursus te gaan volgen, ik wil (nog) meer weten.”
“Ik vond de webinar heel boeiend en inspirerend. Het geeft chronologisch en inhoudelijk inzicht in het hele proces, wat ook de basis moet zijn voor het opstarten van een project. Omdat het ook to the point is, is het ook voor mensen met nog relatief weinig praktijkervaring makkelijk om in te stappen en het te kunnen volgen.”