Creëer samen een krachtig verhaal over jouw organisatie

De cultuursector bevindt zich midden in de voorbereidingen op een nieuwe beleidsperiode. Landelijke en lokale overheden vragen om vernieuwende en inclusieve plannen voor de komende jaren. Dit biedt kansen en mogelijkheden voor jouw organisatie, als je jullie verhaal helder weet over te brengen. Welke waarde bied je? Waarom en voor wie zijn jullie van belang? Je wilt scherp kunnen verwoorden welke ambitie je nastreeft en hoe je die gaat realiseren. Welke innovatieve activiteiten je ontwikkelt en wat je daarvoor nodig hebt.

 

Een helder verhaal

Kortom, je hebt een goed verhaal nodig. Niet alleen voor subsidiënten. Ook voor partners, belanghebbenden en natuurlijk voor je huidige én potentiële publiek. Een verhaal over wie je bent als organisatie, waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt.
Een verhaal waarin iedereen zich herkent, binnen en buiten de organisatie. Dat tegelijkertijd prikkelt en nieuwsgierig maakt. Dat uitdaagt en het beste in mensen naar boven haalt.

 

De juiste keuze

Een inspirerend verhaal helpt immers ook in de dagelijkse drukte. Met een team van enthousiaste professionals zijn er altijd nieuwe ideeën en kansen waarop je wilt ingaan. Maar vaak is er meer werk dan je als organisatie aankan, want tijd en geld zijn beperkt.
Dan is het essentieel dat iedereen weet wat het belangrijkste is. En de goede keuzes maakt in de dagelijkse praktijk. Door de drukte van alledag verlies je anders de kern uit het oog, of de samenhang. Heb je moeite met prioriteiten stellen. En kom je niet toe aan het uitproberen van nieuwe dingen.

Een ambitie die prikkelt en energie geeft

Doe het samen

Wij geloven dat je je als organisatie continu moet ontwikkelen. Dat je regelmatig moet bedenken of je nog het goede doet en even stil staat om terug te blikken en vooruit te kijken. Een deadline voor een subsidieaanvraag helpt daarbij, het is een goede aanleiding om te reflecteren en plannen te maken. Maar in feite is het een doorlopend proces.
We weten uit ervaring dat je een goed verhaal niet in je eentje schrijft. Wanneer je de medewerkers in je organisatie erbij betrekt, ontwikkel je een strategie waarbij iedereen zich betrokken voelt. En waar iedereen graag aan meewerkt en zijn of haar expertise voor inzet.

De Strategie Sprint

In de Strategie Sprint schrijf je het verhaal van jouw organisatie samen met je medewerkers.
Hierdoor:
  • krijg je inzicht in de ontwikkeling van de organisatie door de jaren heen;
  • besef je wat jullie drijft en waar jullie goed in zijn;
  • richt je de blik naar buiten en zie je kansen voor de toekomst;
  • kom je tot een prikkelende ambitie die energie geeft;
  • zet je de koers uit door duidelijke doelstellingen te formuleren;
  • verbetert de onderlinge samenwerking;
  • voelen medewerkers zich gezien en gewaardeerd om hun kennis en expertise;
  • vergroot je hun betrokkenheid bij de organisatie;
  • en creëer je meer werkplezier.
Lucien Kembel - Strategie Sprint

Het was intensief, leerzaam en verrijkend. Ik denk dat het goed is om als organisatie misschien wel elke twee jaar zo’n sprint te trekken!

Lucien Kembel Directeur - Theaters Diligentia & PePijn

Leontien Wiering - Strategie Sprint

In De Sprint werk je op een andere manier samen. Collegiaal, zonder hiërarchie. Prettig hoe Anne-Marie dat leidt. Je zit echt samen met haar in het proces. Ze maakt echt contact met de organisatie, is betrokken en dat wekt vertrouwen bij het team.

Leontien Wiering Directeur - Theater en centrum voor kunsteducatie Het Klooster

Een tastbaar eindresultaat

De Strategie Sprint is een compact programma dat we op maat maken. In actieve werksessies met een multidisciplinair team ontwikkel je het verhaal van jouw organisatie. Een Sprint kan bestaan uit vijf werksessies met een kernteam, twee gezamenlijke sessies met alle medewerkers, en een sessie met de Raad van Toezicht of het bestuur. De looptijd is gemiddeld vijf á zes maanden.
Wij begeleiden het proces. Hierdoor ben je als leidinggevende een deelnemer en kun je je richten op de inhoud. Wij zorgen voor een leerzaam proces en een tastbaar eindresultaat: een scherpe visie en een sterke strategie in woord en beeld. Zodat elke medewerker zich betrokken voelt bij het verhaal van jullie organisatie en de juiste keuzes maakt in de dagelijkse praktijk.

 

Goed voorbereid op 2021-2024

Heb jij ook behoefte aan een helder verhaal en een duidelijk plan voor de toekomst? Wil je goed voorbereid zijn op de cultuurperiode 2021-2024 en de subsidieaanvragen die je daarvoor gaat indienen?
Wij kennen de ins en outs van het runnen van een organisatie in de culturele sector. We hebben veel passie voor kunst en cultuur en willen dat zo veel mogelijk mensen hiervan kunnen genieten.
We zijn op de hoogte van ontwikkelingen in het veld en het cultuurbeleid en doen regelmatig nieuwe kennis op buiten de sector. Onze kracht is het vertalen van die kennis naar de praktijk van alledag in culturele organisaties.

 

Een sprint met ons trekken?

We begrijpen dat er weinig tijd is en dat er hard wordt gewerkt. Toch willen we je uitdagen om te ontsnappen aan de waan van de dag. We ondersteunen je hierbij met programma’s die in korte tijd veel concreet resultaat opleveren. Zodat jouw organisatie van blijvende waarde is voor anderen, nu en in de toekomst.
We zien ernaar uit om bij te dragen aan de ontwikkeling van jullie verhaal! Wil je aan de slag met de Strategie Sprint of heb je eerst nog wat vragen?

Mail ons en we maken een telefonische afspraak om kennis te maken en dit te bespreken.

Stefan Zwartbol - visie in 5 werksessies te behalen

Ik vond het een gave bewijsvoering dat een visie dus in 5 werksessies te behalen valt! En ook goed om te zien dat met 1 goede werksessie meteen een gehele organisatie meegenomen kan worden én dat zij daarna ook meteen gevoel krijgen bij de visie die er staat. Dit vond ik misschien nog wel de belangrijkste werksessie, omdat dit naar mijn idee zorgt voor de meeste draagkracht.

Stefan Zwartbol Marketeer - Theaters Diligentia & PePijn

Caty Wijmans

Door de Sprint is ons huidige hoger doel aangescherpt. We weten nu duidelijk wie we zijn en waar we voor staan. Welke onderdelen al heel goed lopen in de organisatie. En welke nieuwe richting we op gaan, de komende 5 jaar. Nieuwe plannen en ideeën die misschien al wel in de hoofden van de mensen zaten, maar nu duidelijk op papier staan.

Caty Wijmans dansdocent, choreograaf en coördinator Dans - Theater en centrum voor kunsteducatie Het Klooster

Vragen over de Strategie Sprint?