Wat is er nieuw in jouw leven? Wat heb jij in corona-tijd ontdekt, gemaakt, geleerd of ervaren? Deze vraag stelden we tijdens een kennismakingsronde in een online werksessie.

Na een snelle rondgang door hun huis toonden deelnemers allerhande voorwerpen aan hun collega’s in de camera. Een zelf genaaide rok kwam voorbij, een boek, een puzzel, een verrekijker, Jip en Janneke..

Nieuwe symbolen

En meteen werd de keuze van het voorwerp geduid en voor welk inzicht of ervaring dit symbool stond. Nieuwe hobby’s, nieuwe stappen in persoonlijke ontwikkeling en carrière, maar ook quality time met kinderen, bijzondere ontmoetingen en goede gesprekken.

“Deze tijd overkomt je, of je wilt of niet. Je ziet wat het je brengt. Je reflecteert, je beweegt mee. Daar gaat deze tijd over”, zei iemand.

In mijn vorige blog schetste ik de rouwsituatie in mijn privéleven. Ook dat overkomt je. En ondanks het grote verdriet brengt het verlies ook bijzondere en nieuwe aspecten met zich mee.

Mooie aspecten

Openheid en verdiept contact in relaties en tussen familieleden. Bekenden en onbekenden die hun levensverhalen en eigen verlies delen. Zorgen die worden uitgesproken.

Even is er geen beschermingslaag. Is er alleen het hier en nu en een scherp zicht op de essentie, op wat belangrijk is.

Zware tijden kunnen kennelijk ook iets anders, iets moois voortbrengen. Zo ook in het werk. Empathie naar de ander. Openheid naar wat we allemaal hebben meegemaakt, als collega, samenwerkingspartner, bezoeker, leerling, etc.

De bereidheid om het anders aan te pakken. De wil om nieuwe antwoorden te ontwikkelen voor gewijzigde situaties. Of lang verwachte oplossingen voor oude knelpunten.

Leren

Het mooie is, dat hoef je niet alleen te doen. Dat kan samen. Daarbij kun je leren van elkaar en slim gebruik maken van bestaande kennis en ervaring.

Dat is wat het Succesvol Innoveren programma biedt. Voor organisaties in de vorm van interne trajecten, zoals het Innovatietraject van de Melkweg dat we onlangs startten, samen met Art-up.

Jezelf ontwikkelen

In drie maanden tijd versterk je je innovatieve vaardigheden, leer je het innovatieproces van binnen uit kennen en realiseer je een concreet antwoord op een vraagstuk uit je eigen praktijk. Een unieke kans, want het volgende groepsprogramma start pas na de zomer!

Maar wat je ook doet, gebruik deze tijd. Ontwikkel jezelf, creëer iets nieuws.  Ga voor echt contact met anderen, met een scherp zicht op wat belangrijk is.

Leren innoveren

In Succesvol Innoveren online doen we dat samen!