Hoe wordt een crisis een bron van ontwikkeling?

In ons leven en in ons werk komt er veel op ons af. Soms heeft het de vorm van een onontkoombare crisis, zoals ik zelf heb ervaren toen ik ernstig ziek werd en een lang en complex herstelproces volgde.

Soms is het meer een gevoel van onbehagen, een knagend gevoel dat je iets wilt veranderen. Maar het is nog niet helemaal grijpbaar. En je ziet ook niet wat je nu kan doen met dit gevoel.

Ook in onze organisaties is er veel gaande. De corona crisis is nog maar net voorbij en andere crises en wereldgebeurtenissen bepalen het nieuws. Je moet steeds strategieën bedenken hoe jouw organisatie acteert in deze veranderende maatschappij en dit in plannen vatten voor subsidie aanvragen.

Dat vraagt om het vermogen om te reageren en zelfs te anticiperen op ontwikkelingen. En het allerliefst willen we natuurlijk dat we onze creativiteit kunnen inzetten als antwoord op de crises en nieuwe plannen maken, nieuwe vormen bedenken en organisaties creëren die toekomstbestendig zijn!

Het vraagt kortom om continue ontwikkeling en persoonlijke vernieuwing.

In het webinar van Crisis naar creatie deelt Anne-Marie haar inzichten en haar gloednieuwe drie fasen model voor persoonlijke vernieuwing.

Praktische gegevens

Dit webinar wordt gegeven door Anne-Marie Kremer.

Het eerstvolgende webinar vindt plaats op vrijdag 24 maart 2023 van 10.00 tot 11.00 uur.

Deelname is gratis. Na reservering ontvang je de link voor jouw deelname.

 

Meld je hier aan!

Dit is wat eerdere deelnemers vertelden over een vorig webinar:

Rosite van der Woude, muzikaal leider van De Kernploeg

“In iets meer dan een uur kreeg Anne-Marie Kremer het voor elkaar om een groep makers in de culturele sector op het puntje van de stoelen te krijgen en te houden. Door ons werkveld van een ongebruikelijke hoek aan te vliegen en ook door inspirerende alternatieven voor te stellen, begonnen bij mij als deelnemer nog tijdens het webinar leuke ideeën op te borrelen!”

Yara Koorn, Projectleider IJBC in de Buurt

“De webinar Slim Experimenteren heb ik als zeer waardevol ervaren. Er is een fijne interactie met de andere deelnemers. Het webinar is goed opzichzelfstaand te volgen, maar maakt ook nieuwsgierig naar vervolgtrainingen.”

Sonja

Het webinar was makkelijk te volgen gaf mij in een uur de mogelijkheid om te reflecteren op een innoverend project waar ik momenteel mee bezig ben. Daarnaast leverde de basis van het ontwerpdenken een aantal concrete stappen en vragen op die ik direct terug kon gebruiken in het project.” 

Esther

“Het webinar Slim Experimenteren zet onmiddellijk allerlei luikjes in je hoofd open. Gedurende het webinar kan je vragen stellen, zodat je het ook aan je eigen praktijk kan toetsen. Ik vond het leerzaam, het is fijn om inzicht te hebben in een specifieke methode die je zelf in kan zetten. Het webinar was voor mij aanleiding om de basiscursus te gaan volgen, ik wil (nog) meer weten.” 

Chantal Foret

“Ik vond de webinar heel boeiend en inspirerend. Het geeft chronologisch en inhoudelijk inzicht in het hele proces, wat ook de basis moet zijn voor het opstarten van een project. Omdat het ook to the point is, is het ook voor mensen met nog relatief weinig praktijkervaring makkelijk om in te stappen en het te kunnen volgen.” 

Wil van der Meer

Dank nogmaals voor het heldere en overzichtelijk verhaal tijdens de webinar. Het heeft me geïnspireerd en aangezet om mijn experiment verder uit te werken.” 

Anne-Marie webinar